Пікнік з шашликом


Пікнік з шашликомВже сезон відпочинку на природі, а який відпочинок на природі без шашлику? Правда, інколи головне блюдо лісових галявин і садових альтанок получається, м'яко кажучи, невдалим.
Здається, що тут складного - придбав м'ясо, розвів багаття, підсмажив. Але не все так просто. Ми підготували важливі поради, як правильно приготувати шашлик.

М'ясо для шашлика

Морожене м'ясо не підходить - тільки свіже! Якщо м'ясо - баранина, візьміть м'якоть задньої ноги, вирізку або корейку. Якщо обрали свинину - шийну частину. Віддаєте перевагу телятині - купуйте грудинку або філе. До речі, в свіжому м'ясі після натискання, ямка швидко вирівнюється. Перевірте так перед покупкою.

Оцет і шашлик

Оцет, всупереч різних думок, не найкращий маринад для шашлика. Якщо перетримати м'ясо в оцті, воно стане жорстким. Не кажучи вже про специфічний присмак. Не використовуйте оцет, якщо хочете приготувати смачний шашлик.

Цибуля

Хорошим помякшувачем і універсальним маринадом є цибуля. Цибулю можна нарізати, а можна натерти або подрібнити в блендері і замаринувати в ній м'ясо. Шашлик в маринаді з цибулі виходить соковитим і ніжним.

Спеції для шашлика

Спеції, для шашлику, підходять лише для того, щоб перебити смак і запах неякісного м'яса. Нічого, крім солі і перцю, в маринад додавати не потрібно. Посолити, поперчити - і все. Разом з цибулею перець та сіль є стандартними і невід'ємними інгредієнтами будь-якого маринаду.

Мінеральна вода

Дехто до цибулі, солі і перцю додає мінералку. І не помиляється. Мінералка дійсно розпушує волокна. Тримати в мінералці м'ясо бажано мінімум ніч.

Ананасовий маринад

Тверде м'ясо можна пом'якшити в ананасовому маринаді. Подрібніть ананас в блендері і заправте мякотю м'ясо. В ананасі надзвичайно сильна кислота, яка просто на очах пом'якшує м'ясо. Вимочувати м'ясо в такому маринаді потрібно не більше півгодини.

Посуд для шашлику

Важливий момент - посуд, в якому ви маринуєте шашлик. Як пластикова, так і алюмінієва посуда не підходять, оскільки окислююче середовище маринаду, взаємодіючи з матеріалами, вбирає в себе не найкорисніші речовини. Правильно - скляні, емальовані або керамічні ємності.

Коли смажити

Готове вугілля використовуйте лише в рідких випадках. Що спалили для виробництва цього вугілля, нікому не відомо. Цілі дрова будуть надійніші. Ні в якому разі не ставте шашлик на яскраво-червоне вугілля.

М'ясо - окремо

Розповсюджена помилка - нанизувати на шампури м'ясо і овочі (кабачки, помідори, цибуля). Так, виглядає цей шашлик ошатно, але краса його швидкоплинна. Поки м'ясо приготується, овочі згорять. Якщо хочете подати до м'яса запечені овочі, готуйте окремо.

Ступінь підсмажування

Шашлик зі свинини обов'язково прожарювати повністю. А ось яловичина і баранина допускають різні варіанти прожарювання - від rare («з кров'ю») до well done («підошва»).

Джерело інформації: http://bs.co.ua/zibralys-na-piknik-a-shashlyk2020-06-04